Szerelemből az oltárig. A mi történetünk...

Updated: May 11, 2020

"Az őnzés a keserűség melegágya"

Szerelemből az oltárig.

Minden fiatal lany szerelemrol almodik. Ez meg is tortent 15 évesen. Fülig vérig szerelem, nagyon sok összeveszéssel és kibéküléssel. Házasság nagyon fiatalon, 22 évesen. Nem jelentett kérdést hogy miből fogunk megélni, a nagy szerelem elsöpört mindent az útbol. Két teljesen különböző fiú es lány házassága, szinte még gyerekek. Annyira különböző hogy szinte semmi közös sem volt bennünk. Volt viszont egy elhatarozás, hogy kitartunk egymas mellett. Ehhez viszont tartottuk magunkat tüzön vizen át.

Szinte egymas mellett váltunk felnöttekké. Volt nagyon sok bukdácsolás, sok sok vihar, voltak nehézségek, de rengeteg édes perccel, sok sok örömmel füszerezve.

Nem volt ahonnan házasságrol tanulni akkoriban. Mindent saját magunkon kellett megtanulni. Szüleinktöl egy dolgot viszont megtanultunk, kitartani egymás mellett.

Ez az ami a mai tarsadalombol hiányzik. Ebben kellene nekünk is jó példát mutatni.

A mai tarsadalomban azt látjuk hogy minden gyorsan kell, nem harcolok érte, rögtön meg akarom kapni, de ha nem megy könnyen akkor gyorsan megválok töle, lecserélem. Sajnos a kapcsolatokra is igaz. Minek házasságot kötni, várni rá, keszülni rá. Gyorsan össze kell költözni, amig érdekes együtt vagyunk, ha már nem akkor csak kiköltözünk.

Semmi nem megy magátol. Ahogyan az autót is szervizeltetni kell hogy müködjön, pont úgy a kapcsolatot is.

Semmi sem csodálatosabb mint egy házassági kapcsolat, ahol nagyon jól ismerjük egymást, nem kell szerepet játszani, takargatni a foltokat. Ahol teljesen elfogadnak, támogatnak, törődnek velem, ahol felüdűl a lelkem. Ezért viszont tenni kell. Dolgozni kell rajta. Sok sok kompromisszummal jár.

De megeri! Ezt közel 25 évi tapasztalatból állitom.

Mí bibliai alapelvekre épitünk. Nem állithatom hogy Isten nélkül lehetetlen jó házasságban élni, azt viszont merem állitani hogy az Isteni rend tökéletesen müködik, tökéletlen emberekkel is. Isten alkotott minket férfinek es nönek, különbözönek. Nagyon jól tudja hogy mí kell nekünk. Valami nagyon jót akart adni az embernek, ezért adta a házasságot. Ahhoz, hogy a házasság jól müködjön, ahhoz útmutatást is adott.

A mai társadalom hatalmas nyomást gyakorol erre az Isten által alkotott legszebb kapcsolatra, a házasságra. Támadja hütlenségen keresztül, megrázza az alapjait is, sok ország megszavazta, hogy már nem csak nő és férfi között jöhet létre házasság, támadja a pénz hajszolásával, szinte nem marad idő egymásra, sorolhatnám tovább a listát.

Nagyon könnyü szem elöl téveszteni a lényeget.


Egy önző világban élünk, ahól minden az Én-röl szól, nem marad hely a Te vagy a Mi számára. Márpedig ha azt akarjuk hogy müködjön a kapcsolatunk akkor ez az amit meg kell tanulni. Úgy gondolom, hogy Istenfelő embereknek ez kőnnyebb. Hivő emberként elfogadom Istent mint Uramat és Megváltomat és alarendelem magam az Ő hatalmának. Ehhez bizonyos alázat kell. Erre van szükség a házasságban is. Be kell lássam, hogy szükségem van a társamra, be kell lássam ha hibázok és meg kell tudjak bocsájtani ha tévedett.

22 évesen nem ilyen mentalitással léptem házasságra. Sok minden volt a férjem jellemében ami nem volt kedvemre. Eldöntöttem magamban, hogy semmi gond, megvaltoztatom én. Erre jó néhány év ment rá, sok sok kudarccal és keserü szájizzel. Mindaddig amig megtanultam, hogy nem tudom őt megváltoztatni és csak egy lehetőségem maradt, elfogadni úgy amilyen. Jóval könnyebb lett az életem azota. Nem allitom, hogy azóta szeretem azokat a jellemvonásokat, de elfogadom. Már nem akarom őt szépitgetni mások elött sem. Ha valakinek nem tetszik a férjem, az az ő gondja.

25 év után merem állitani, hogy érdemes házasságra lépni és érdemes küzdeni érte.

Ha ma mennék férjhez is őt választanám. 😊

A tovabbi bejegyzésekben néhány tapasztalatot szeretnénk megosztani veletek. Elmondjuk, hogy bizonyos kérdésekben mi hogy látjuk a dolgokat, milyen megoldásokat találtunk. Elmondjuk azt is, hogy mit csináltunk rosszul.

Celunk az, hogy talán adunk ötletet, mutatunk megoldást vagy éppen a mi kudarcainkkal segitünk nektek. Mindenképpen arra akarunk ösztönözni, hogy ne adjátok fel, harcoljatok a házasságotokért !

Megéri. 😊

Kivánunk szép napot nektek.

Jutka és Attila

289 views0 comments

Recent Posts

See All
Subscribe to Site

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram