Férfi és nő közti különbség.... Rózsaszín és Kék...

Updated: Nov 22, 2020


Rózsaszín és Kék. Mi is a különbség???

Először is üdvözlök mindenkit szeretettel a web oldalunkon.

Ebben a blogban írni szeretnék a nő és férfi közötti különbségekről. Férfiak és nők teljesen másként gondolkozunk. Mi nők a szívünkön keresztül látjuk a világot, a szívünkön át gondolkozunk , mérlegelünk , ítélünk, döntünk. A férfiak ők a kékek, racionálisak. Racionálisan gondolkoznak,mérlegelnek, ítélnek, döntenek. Nem vegyítenek érzéseket a döntéseikbe.

Hogyha tudunk erről a különbségről sok bosszúságtól megkíméljük magunkat.

Mi annakidején nem tudtuk. Elvártam én hogy a férjem tudja, hogy mit gondolok, mit kívánok, mit érzek anélkül, hogy elmondanám. Persze legtöbbszőr halvány lila gőze sem volt aminek következtében én szomorúan döntöttem el, hogy nem szeret. Mert, ha szeretne akkor ismerne. Hát, kedves nő társaim, jobb ha mindannyian tudjuk, hogy ez nem így működik. El kell nekik mondani. Különben nem fogják kitalálni.

Házasságunk első évei hatalmas próbáknak voltak kitéve. Nagyon fiatalok voltunk, éretlenek is. Én sok hamis elképzeléssel a házasságról, a férjem úgyszintén, ő pedig azt hitte magáról, hogy ő mindent tud. Mindketten hamarosan rájöttünk, hogy tévedünk.

Gyerekeket akartunk nagyon hamar és lettek is néhány éven belül.

A férjem egy elég nagy felelősséggel járó munkába csöppent, ami teljes embert követelt. Amire neki szüksége volt egy támogató feleség, ami kevésbé jött össze. Jómagam gyereknevelésen 2 kisgyerekkel, háztartást vezetve, semmit sem vártam jobban mint, hogy hazajön a férjem este és a fáradt felesége végre időt és figyelmet kap. Hazajött a férjem, megvacsorázott és leheveredett a tévé elé. Persze én nem tettem szóvá, csak gyűlt bennem a keserűség. Mire a gyerekek ágyba kerültek és ketten maradtunk, a férjem többszöri kérdésére hogy "Minden OK?" persze igennel feleltem, mert neki tudnia kell hogyha szeret hogy nem OK. Igen, arra rá is jött hogy nem OK, viszont gőze sem volt, hogy mi a bajom. Megpróbált felvídítani, ami nem sikerült, közben késő éjszakára járt és akkor kijelentette, hogy" Jó éjt drágám! " mert őt reggel várja a munka. Ő jóízűen elaludt és én órákon át sírdogáltam, hogy nem szeret a férjem.Volt olyan, hogy már annyira tanácstalan volt, hogy azt mondta, hogy ő nem tudja, hogy mit csinál rosszul és azt sem, hogy én mit akarok. Írjak egy listát, hogy mit várok el tőle és ő mindent megcsinál.

Mennyi álmatlan éjszakától megkíméltük volna magunkat, ha tudjuk a férfi és nő közti különbségeket.

Hát kedveseim kommunikálni kell. Tisztán, érthetően. El kell mondani nekik, hogy mit érzünk : ha csalódottak vagyunk, vagy figyelemre vágyunk, ha segítségre van szükségünk.

A férfiaknak nincsenek ennyi érzelmi problémáik. Ők másak. Viszont nekik mondani kell, hogy igen, szeretik a feleségüket és meg kell ölelni őket. Még akkor is, ha ez nem mindig fontos a férfi szemében. A nőnek az!

Először szüksége szüksége van arra, hogy szeresse a férje , a férfinek arra, hogy tisztelje a felesége. De erről majd egy másik blogban. Most itt abbahagyom és remélem hogy inspiráló volt ez a bejegyzés. Ha valami kérdésed van ne habozz. Keress meg email - en vagy messengeren.

Az a célunk, hogy talán adunk ötletet, mutatunk megoldást vagy éppen a mi kudarcainkkal segitünk nektek. Mindenképpen arra akarunk ösztönözni, hogy ne adjátok fel, harcoljatok a házasságotokért !

Megéri. 😊

Kivánunk szép napot nektek.

Jutka és Attila


www.hopeofmarriage.com

hopeofmarriage@tutanota.com


40 views0 comments

Recent Posts

See All
Subscribe to Site

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram